Vabimo vas iz Gorice pri Slivnici na Triglav

Naše društvo letos praznuje 30-letnico delovanja, ki jo bomo med drugim obeležili tudi s pohodom na Triglav iz Gorice pri Slivnici.

Za pot bomo potrebovali 8 dni, prehodili pa bomo dobrih 200 kilometrov in opravili okoli 10.000 višinskih metrov vzponov in nekoliko manj spustov. Vsak dan bomo hodili povprečno 8 ur, na našem pohodu pa nas bo ves čas spremljal kombi, ki bo prevažal opremo in oblačila.

 

Pot nas bo vodila iz Gorice pri Slivnici po Posavskem hribovju (Resevna, Šmohor, Mrzlica, Čemšeniška planina) na Trojane. Potem se bomo podali na greben nad Tuhinjsko dolino, ki nas bo popeljal do Radomelj pri Kamniku. Naprej bomo prečkali Ljubljansko kotlino po severnem delu in pot nas bo pripeljala v Škofjo Loko, od koder bomo nadaljevali do Železnikov in se nato povzpeli na Ratitovec. Nadaljevali bomo na Soriško planino in naprej v Bohinjsko Bistrico do doline Voje. Do vrha Triglava nas bo ločil še samo en dan vzpona preko Velega polja in Planike. Vrnili se bomo na Kredarico in nato v dolino Krma, kjer nas bo pričakal prevoz.

Na poti se nam boste lahko pridružili tudi za krajši čas in z nami preživeli dan ali dva.

Več informacije v vabilu.

Vabljeni

Objavljeno v Vabimo vas in , . Bookmarkaj povezavo.

Comments are closed.