Mladina in gore

Mladi planinci se že nekaj let zelo uspešno udeležujejo tudi tekmovanja Mladina in gore.

2015/2016

Regijsko tekmovanje v Šoštanju je bilo za eno ekipo naših mladih planincev zopet uspešno. Slivniška avtohtona vrsta roma na državno tekmovanje.

2014/2015

Mentorica Neža Mastnak je skrbela, da so se od oktobra naprej tekmovalci pripravljali na tekmovanje. Priprave so obrodile sadove, saj so se na regijskem tekmovanju v Šoštanju   obe ekipi – Pingvini v sestavi Kaja Tovornik, Gregor Mansutti, Nika Škornik, Peter Mansutti in Slivniški svizci junior, v sestavi Vid Palčnik, Anja Furdi, Jure Tonjko, Ana Hostnik uvrstili na državno tekmovanje. Poleg tedenskih srečanj so imeli tekmovalci tudi intenzivne dvodnevne priprave na tekmovanje. Na državnem tekmovanju, ki je potekalo v Idriji, so Pingvini zasedli 10. mesto, Slivniški svizci junior pa 14. mesto.


2013/2014

Na regijskem delu MIG-a, ki je potekal na Hajdini, sta se obe skupini uvrstili na državno tekmovanje v Braslovče:  Rostfrei radiatorji: Luka Košak Pevec, Jaka Mesarec, Gašper Š kornik in Nac Mastnak; Slivniški svizci junior: Ana Hostnik, Anja Furdi, Vid Palčnik in Jure Tojnko. Na državnem tekmovanju MiG 11. januarja 2014 pa so se Radiatorji prebili do finala in zasedli odlično, čeprav nehvaležno 4. mesto, Slivniški svizci junior pa so bili 18.   Oboji so dokazali, da planinsko znanje mladih planincev PD Slivnica pri Celju sega v sam slovenski vrh, kar je zagotovo vredno vse pohvale in priznanja, vodnikom in aktivnim v društvu pa v vzpodbudo, da z delom z njimi nadaljujemo.


2012/2013

V tej sezoni je regijski del potekal v OŠ  Pesnica. Naši ekipi »Slivniški svizci junior « se ni uspelo uvrstiti na državno tekmovanje na Vranskem.


2011/2012

Regijsko tekmovanje je potekalo na OŠ  Bogojina. Udeležili sta se ga dve ekipi: Kozjanski zlatorogi (Urban Selič, Mitja Gračner, Nejc Kantužer, Nejc Ratajc) in Slivniški svizci junior (Nac Mastnak, Juš Poberženik, Luka Košak Pevec in Gašper Š kornik). Žal se niso uspeli uvrstiti na državno tekmovanje, so pa v tej prekmurski vasici preživeli prav lep dan.


2010/2011

Zmaga Slivniških svizcev v Trzinu je prinesla društvu tudi prijetno obveznost – organizacijo državnega tekmovanja na domačih tleh. Društvu je s pomočjo osnovne šole in velikega števila zagnanih prostovoljcev uspelo organizirati prijetno tekmovanje, ki pa so ga kronali z zmago Slivniški svizci (tokrat v zesedbi Janez Palčnik, Jakob Š kornik, Neža Mastnak in Tim Novak) še enkrat.

logo_mig_bar-300x185

Le malo pa je za uvrstitev na državno tekmovanje zmanjkalo podmladku v zasedbi Luka Košak Pevec, Nac Mastnak, Jaka Mesarec in Gašper Š kornik, ki so svoje planinsko znanje kazali na regijskem tekmovanju na OŠ  Sveta Trojica.
Če bi kdo še vedno rad pobrskal po dodatnem gradivu za to tekmovanje, lahko to napravi tule.


2009/2010

V tem šolskem sta se v planinskem znanju pomerili tudi dve ekipi: Slivniški svizci so ostali v isti zasedbi, Slivniškima murkama Kristini in Neži pa sta se pridružila še Luka Košak Pevec in Gašper Š kornik. Že na regijskem tekmovanju so Svizci dosegli absolutno 1. mesto v državi, Slivniškim murkam pa sta do uvrstitve zmanjkali le 2 točki. Š e kakšen podatek najdete tu, fotko pa v galeriji. Slivniški svizci pa so blesteli tudi na državnem tekmovanju v Trzinu in postali državni prvaki – kako je vse potekalo, pa si preberite v naši novički in poglejte v galeriji.


2008/2009

Slivniški svizci, kot so si nadeli ime fantje Tilen Cmok, Janez Palčnik, Gašper Košak Pevec in Jakob Š korniki, in Slivniške murke, kot so si nadele ime Kristina Kaučič, Neža Mastnak, Patricija Palčnik in Nuša Verdev, so se odlično odrezali že na regijskem tekmovanju v Puconcih, dekleta so bila 13., fantje pa 9., kar je fante vodilo na državno tekmovanje v Podnanos, kjer so se tudi odlično odrezali in prišli v finale, kjer so zasedli 5. mesto.

Dodaj odgovor

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica