O nas

PREDSTAVITEV PLANINSKEGA DRUŠTVA SLIVNICA PRI CELJU

Polni naziv: Planinsko društvo Slivnica pri Celju
Skrajšano ime: PD Slivnica pri Celju
Sedež: Gorica 98, 3263 Gorica pri Slivnici
Zastopnik oz. odgovorna oseba: Boštjan Rosenstein
Telefon: 041 613 384
E-pošta: pdslivnicapricelju@gmail.com
Spletna stran: www.pdslivnica.com
Številka transakcijskega računa: IBAN: SI56  6100 0001 8561 297
BIC / SWIFT koda: HDELSI22
Odprt pri: Delavska hranilnica d.d.
Matična številka: 5278171
Davčna številka:* 49720767

* Društvo ima status društva v javnem interesu, kateremu lahko davčni zavezanci nakažejo 0,5% dohodnine.
Planinsko društvo Slivnica pri Celju je bilo ustanovljeno leta 1987. V svoje vrste vsako leto privabi od 70 do 100 članov, ki jih druži ljubezen do hribov in preživljanja prostega časa v naravi. Zanje PD vsako leto pripravi program, ki jim ponuja vsaj en izlet na mesec v različne dele Slovenije, občasno pa tudi v sosednje države. Izleti so različno težavni, poleti je to predvsem zahtevno visokogorje, preostanek leta pa sredogorje ter lažje etape daljših zaključenih poti.
Velik poudarek v društvu je na delu z mladimi. Na Osnovni šoli Slivnica pri Celju aktivno deluje planinski krožek, PD pa sodeluje tudi z vrtcem v Gorici. Že od leta 1990 PD soorganizira planinski tabor za mlade planince, ki se ga udeleži med 20 in 30 otrok iz našega društva, vanj pa se vključuje tudi vedno več otrok iz ostalih krajev in društev šentjurske občine.
Čez leto planinci tekmujejo v planinski orientaciji z ekipami od najmlajših pa vse do članov. Dosegajo zavidljive rezultate, saj so ekipe PD Slivnica pri Celju na državnem tekmovanju že večkrat osvojile 2. in 3. mesto, najmlajši pa preteklo leto celo 1.
Vsako leto 2. maja PD organizira pohod po Krajevni skupnosti Slivnica pri Celju, katerega osnovni namen je boljše poznavanje domačih krajev. Organizatorji so veseli, da jim v pohodniško druženje uspe privabiti vsako leto nove obraze, hkrati pa PD veseli tudi to, da se med domačini pojavlja vedno več pohodnikov, ki se udeležujejo ne le organiziranih izletov, ampak se rekreirajo tudi po okoliških gričih in hribih.

STATUT PLANINSKEGA DRUŠTVA SLIVNICA PRI CELJU

Zbornik PD Slivnica pri Celju – S klopce na klopco skozi 30 let (velikost PDF datoteke je 23,5 Mb)

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica