Turnokolesarski odsek

Najmlajši odsek v PD Slivnica pri Celju je bil ustanovljen 31. januarja 2014. Namenjen je vsem planincem, ki se v hribe radi odpravijo tudi z gorskimi kolesi.

Kaj je turno kolesarstvo?
Oblika kolesarstva, ki jo vzpodbuja PZS, je ena izmed zvrsti gorskega kolesarstva, ki nima tekmovalnih ciljev. Kolesar uživa tako pri vzponu kot pri spustu, njegov cilj je doživetje v naravi.

Kdo je turni kolesar?
Turni kolesar skozi svojo vzgojo pridobi znanje o varovanju naravnega okolja in o nevarnostih gibanja v njem. To znanje s pridom uporablja pri svojih aktivnostih v naravi, spoštuje naravo in pravice ostalih uporabnikov.

Kako poteka turno kolesarski izlet?
Je izlet oziroma tura, ki je vnaprej skrbno načrtovana (izbira poti) glede na zmožnosti, vremenske razmere in poznavanje terena.

Dejavnosti odseka
TKO Slivnica pri Celju se ukvarja s turnim kolesarstvom kot varno in okolju prijazno obliko gibanja v hribih. Organizira skupinske ture in članom nudi informiranje in izobraževanja o turnem kolesarstvu. Spodbuja povezovanje med člani in z ostalimi organizacijami, ki zadevajo turno kolesarstvo.
Odsek vodi turno kolesarska vodnica I. pripravnica Saša Jagodič, ki je v juniju 2013 opravila 6 dnevni tečaj na Golteh in Stolu. Poleg nje ture vodi tudi izkušena turno kolesarska vodnica II. Karmen Razlag.
Vabimo vse, ki želite s svojim idejami in dejanji sodelovati v odseku, da nam pišete na:
pdslivnicapricelju@gmail.com
.

 

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica