Slivničani državni orientacijski prvaki

Slivniški planinci smo se že tradicionalno udeležili Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja, ki je letos potekalo 22. in 23. maja na Koroškem, organiziral pa ga je Koroški pokrajinski odbor mladinskih odsekov.

Zmagovalci!!!
Zmagovalci!!!

Slivniške barve smo branili s petimi ekipami in v dveh tekmovalnih dneh dodobra spoznali Ravne na Koroškem in njihovo okolico, od Naverškega vrha do Prežihovine in še marsikakšen vrh in grapo vmes. Tekmovalci težjih kategorij C in D smo v soboto nanizali že dnevno in nočno tekmo, v nedeljo pa so se nam pridružili še mlajši tekmovalci v kategorijah A, B in G. S kompasom in z zemljevidom smo se uspešno podili čez koroški drn in strn, poiskali kontrolne točke in na njih reševali praktične naloge (iz znanja orientacije, prve pomoči, poznavanja gorstev, varstva narave, planinskih vozlov ter poznavanja dela in življenja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca), pokazali pa smo še obvladovanje teorije iz planinske šole.

Rezultati so bili razveseljivi, saj smo domov prinesli prvo, drugo, tretje, sedmo in 14. mesto.

V kategoriji A so Slivničani (Gašper Š kornik, Jaka Mesarec, Luka Košak Pevec, Nac Mastnak, Luka Lesjak) osvojili 14. mesto.

V kategoriji B so Legende (Neža Mastnak, Gašper Košak Pevec, Tilen Cmok, Janez Plačnik, Jakob Š kornik) pometle s konkurenco in se povzpele na 1. mesto.

V kategoriji C so Ljubitelji favne in flore s pridruženim članom iz PD Zabukovica (Metod Gradič, Andrej Rožanc, Matjaž Deželak in Peter Mohorko) za las zgrešili zmago in se uvrstili na 2. mesto.

V kategoriji D se je ekipa Nas 5 je najboljši par (Nina Gradič, Saša Jagodič, Manca Čujež, Boris Pungaršek in Matej Planko) veselila 3. mesta.

V kategoriji G pa je ekipa Nas 4 je najboljši mix (Nuša Verdev, Kristina Kaučič, Mojca Užmah, Sara Polenšek) osvojila 7. mesto.

Nekaj fotoutrinkov najdete v naši galeriji, natančne rezultate pa tukaj.

(M. Č.)

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica