Planinski živžav v Medvodju

Planinski živžav se je po 13 letih spet vrnil v Medvodje, kjer je prvi počitniški teden na taboru mladih planincev kraljevala najštevilčnejša, 98-članska zasedba iz planinskih društev Slivnica pri Celju, Ljubno, Luče in Tabor.

img_1012
Skoraj stotica na planinskem taboru

 

Od 25. junija do 2. julija smo osvajali vršace, planine in slapove Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp. Noge smo v soboto raztegnili na poti do bližnjega Stegovniškega slapa, v nedeljo pa se starejši povzpeli na Stegovnik in mlajši podali na planino Javornik. Torkovo sonce je spremljalo planinski korak izkušenejših po grebenu Košute na Veliki vrh in Kladivo, “bombončki” pa smo Košuto občudovali s Tegoške planine. V petek sta padla še zadnja dva vzpona: Storžič skozi Žrelo za izbrano četo in razgledni Tolsti vrh za preostale planinske osvajalce.

img_1629
Na Storžiču

Preostale dni smo prisluhnili predavanjem iz planinske šole (orientacija, planinska oprema in prehrana, nevarnosti v gorah, prva pomoč, planinsko cvetje in živali ), se pomerili v planinskem kvizu in podali v lov za kontrolnimi točkami na orientacijskem tekmovanju, izdelali herbarij ter spoznali geomorfologijo Dovžanove soteske in delo gorskih reševalcev in vodnikov reševalnih psov. Popoldneve smo preživljali ob nogometu, rokonogometu in odbojki, se pomerili v igrah z mejami, za nameček pa obiskali še pustolovski park na Straži pri Bledu.

img_1463
Spoznavanje dela gorskih reševalcev

Večeri ob tabornem ognju dajo planinskim taborom posebno žlahtnost in tudi letos so bili nepogrešljivi spremljevalci naše radoživosti. Planinski krst, aktualizirana prireditev Medvodje ima talent, tekmovanje za košuto in jelena, večer preobrazb, prepevanje ob zvokih kitare in peka hrenovk v žerjavici ter tekmovanje za glupo čupo so krajšali mrzle večere na taboru, vrhunec zabave pa je bila planinska poroka, na kateri niso manjkali niti dekliščina in fantovščina niti “šranga”, poročna zaobljuba, prstani, torta, metanje šopka, veselica ob harmoniki in poročno potovanje – na Storžič in Tolsti vrh.

img_15861
Planinska poroka, da ji ni para!

Tudi tokrat bodo mavrično taborsko dogajanje najlažje predstavile fotografije.

Vabljeni k ogledu!

(M. Č.)

 


Taborno glasilo Medvodje 2011 (PDF – velikost 6,5 Mb)

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica