Priznanji KS Slivnica pri Celju Slivniškim svizcem in vodnikom PD Slivnica pri Celju

Na prazniku KS Slivnica pri Celju v nedeljo, 24. julija, smo praznovali tudi planinci, saj smo prejeli dve pisni priznanji: Slivniški svizci za dvakratno zaporedno zmago na državnem tekmovanju Mladina in gore, vodniki PD Slivnica pri Celju pa za večletno nesebično, odgovorno in prostovoljno delo z otroki. Več podrobnosti razkrivata obrazložitvi predlogov za priznanje, ki ju lahko preberete spodaj.

dsc_0529
Ponosni vodniki in predstavnica Slivniških svizcev

Slivniški svizci so mladi planinci, ki jih je združila ljubezen do narave, planinstva in druženja v tem okolju. Večletno obiskovanje taborov, planinskih izletov in planinskoorientacijskih tekmovanj je Gašperja Košaka Pevca, Tilna Cmoka, Janeza Palčnika in Jakoba Š kornika močno povezalo ter jih privedlo do tega, da so se preizkusili tudi v planinskem znanju na državnem tekmovanju Mladina in gore. Leta 2009 jih je planinsko znanje na državnem tekmovanju v Podnanosu poneslo na 5. mesto, leta 2010 pa so po najboljšem rezultatu v državi na regijskem tekmovanju v Rušah osvojili še 1. mesto na državnem tekmovanju v Trzinu. S tem so slivniškemu planinskemu društvu prinesli še večjo prepoznavnost na področju dela z mladimi, hkrati pa organizacijo 22. državnega tekmovanja Mladina in gore. To je bil velik zalogaj tako za domače društvo kot za osnovno šolo, a Slivniški svizci (tokrat v pomlajeni postavi brez Tilna in Gašperja, a s predstavnico nežnejšega spola, tudi prekaljeno mlado planinko Nežo Mastnak, in zagnanim mladim planincem Timotejem Novakom) so ves trud in vključenost velikega števila ljudi kronali s ponovno zmago. Mladi planinci Gašper, Tilen, Janez, Jakob, Neža in Timotej tako dokazujejo, da je planinstvo kul, da druženja pod platneno streho in druženja v družbi vrstnikov ter mentorjev in vodnikov v objemu gora prinašajo veliko izkušenj in znanja in da se je za uspeh vredno potruditi. To so Slivniški svizci pokazali z veliko pripravami na ta tekmovanja, kar je v tem času, ko velikokrat slišimo, da se naši mladini nič ne da, še prav posebej vzpodbudno in pohvale vredno. ZATO – Slivniški svizci, le tako naprej!

dsc_03781
Na podelitvi priznanj na Slivnici

Starši mladih planincev PD Slivnica pri Celju želimo vodnikom PD Slivnica pri Celju izraziti zahvalo za njihovo večletno nesebično, odgovorno in prostovoljno delo z našimi otroki. Na številnih planinskih izletih in nepozabnih vsakoletnih taborih jim ponujajo in omogočajo tisto, kar današnji družbi najbolj manjka: zdrav način življenja, privzgajajo jim ljubezen do narave in Slovenije, omogočajo jim medvrstniška druženja in jim tako privzgajajo odgovoren in prijazen odnos do sočloveka. Polega tega jim s svojim znanjem in časom omogočajo sodelovanje na tekmovanjih iz planinske orientacije in Planinske šole na tekmovanju Mladina in gore, kjer dosegajo odlične rezultate. Tako so Slivniški svizci zaradi njihovega dela z mladimi imeli dovolj planinskega znanja in so letos že drugič lahko postali državni prvaki. Odlično so pripravili tudi letošnje državno tekmovanje Mladina in gore in tako zelo uspešno promovirali naš kraj, saj so tekmovalci in njihovi mentorji svoje zadovoljstvo ponesli po vsej Sloveniji. Želimo jim še veliko energije in uspešnega delovanja društva.  

(M. Č.)

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica