Slovenska planinska mladinska elita zbrana v Bavšici

 

Spomnimo se, da so naši Slivniški svizci Janez Palčnik, Jakob Š kornik, Neža Mastnak in Tim Novak na letošnjem državnem tekmovanju Mladina in gore na domačem terenu že drugo leto zapored pometli s konkurenco in postali državni prvaki. S svojim znanjem so si prislužili nagradni tabor v Bavšici, katerega pa sta se udeležili tudi drugo in tretjeuvrščena ekipa s tekmovanja MIG in prve tri ekipe iz B kategorije, ki so se najbolje odrezale v orientiranju na letošnjem SPOT-u na Primorskem. Tabor je potekal od 17. 7. do 23. 7. 2011.

Slivniški Svizci z mentorico Nušo
Slivniški svizci z mentorico Nušo

 

17. julija se ja vsa ta slovenska planinska mladinska elita zbrala v Planinskem učenem središču v Bavšici. Skupaj smo preživeli 6 dni in v teh dneh se je zgodilo marsikaj. Ker nam je malo nagajalo vreme, nam ni uspelo ravno veliko hoditi v hribe, smo pa zato več časa namenili igranju, vozlanju, raznim predavanjem in drugim aktivnostim, ki se dajo izvajati pod streho. Smo pa tiste lepe sončne trenutke izkoristili za aktivnosti zunaj, kot so odbojka, frizball, rugby, sončenje Eno sončno popoldne so nas obiskali tudi vodniki reševalnih psov in nam predstavili svoje delo.

Z igro smo se trudili priklicati sončne žarke

 

Uspelo nam je izvesti en “tapravi pohod” in sicer na Javoršček (1557m), sprehodili smo se do trdnjave Fort Hermann in eno izmed redkih jasnih noči izkoristili za nočni pohod proti Planini Bala. Na bližnjem učnem poligonu (t.i. ferati) v Bavšici smo s čelado na glavi in “opasani” preverjali in krepili svoje sposobnosti gibanja po zelo zahtevnih poteh, vodstvo tabora pa je poskrbelo tudi za eno super presenečenje in sicer vožnja s kolesom po okolici Bovca.

V popolni opremi na ferato
V popolni opremi na ferato

 

Ta teden smo izkoristili predvsem za spoznavanje novih planinskih prijateljev iz različnih koncev Slovenije. Veliko smo se družili, se zabavali in stkalo se je ogromno novih prijateljskih vezi, ki pa so dobra motivacija za nadaljnje učenje in pripravljanje na tekmovanji MIG in SPOT, saj če se bomo tam dobro odrezali, to pomeni, da se naslednje leto zopet skupaj veselimo v Bavšici.

Prišli smo kot neznanci, v vsako novo jutro pa smo se prebudili kot boljši prijatelji
Prišli smo kot neznanci, v vsako novo jutro pa smo se prebudili kot boljši prijatelji

Nekaj fotografij in več podrobnosti z nagradnega tabora najdete tukaj, lahko pa si pogledate filmček, ki je nastal ta teden, ki smo ga preživeli pod objemom gora.

(N. V.)

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica