Planinsko čaranje na Resevni

V čarovniško-reformacijskih dneh (beri: 30. in 31. oktobra) smo jo mladi planinci z mentoricama, vodniki in mladinskimi voditelji mahnili na jesensko obarvano Resevno (682 m). Peš, da ne bo pomote, metle smo pustili doma!

Dvodnevno planinsko čaranje na Resevni smo izkoristili za zabavno utrjevanje tem planinske šole (začarani nahrbtnik, zacoprana pot, čarovniški zvarki, bonton mlade čarovnice, čarovniška maziljenja, rož’ce tete Pehte, kako Gargamel zveže smrkce, zgodovina in uspehi velikih čarovnikov, vremenski nasveti za let z metlo in čarovniška orientacija), saj regijsko tekmovanje Mladina in gore že trka na vrata.

Najlepši del je bila seveda družabnost v planinski koči in njeni okolici: od izrezovanja buč do izdelovanja pajkov iz balonov, tudi planinska pesem je radostno odmevala po Resevni in nasmejali smo se ob bansih. V trdi temi nas je obiskala čisto prava čarovnica, ki je pristala na stolpu na Resevni in smo jo za las ujeli, preden je odletela nazaj na Slivnico, tisto notranjsko, seveda, ne našo!

Fotografski utrinki bodo tudi tokrat izdali še kakšno dodatno podrobnost, zato čarovniško vabljeni k ogledu!

(M. Č.)

Čarovniški pozdrav z Resevne
Čarovniški pozdrav z Resevne

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica