SPOMINSKI POHOD NA KLEMENČO JAMO

Na spominski pohod, ki je bil že 16. po vrsti, smo se odpravili z avtobusom. Maja in Luka iz Ljubljane s svojim prevozom, prav tako Matej, Matic pa s kolesom v Logarsko in nazaj. Po zboru v Logarski smo krenili na pot proti Klemenči jami.

Po prihodu do simboličnega križa smo prižgali svečko, tisti s posluhom za petje pa so zapeli “Tri planike” Soškemu v spomin. Po prihodu na Klemenčo jamo smo se dobro okrepčali, spoznali novega oskrbnika in tudi Matejeva mama, ki je bila z nami na “ogledni” turi, je bila nad lepoto pod Ojstrico navdušena. Nato smo se vsi zbrali pri spominski kapelici, kjer je Boštjan prebral verze Robanovega Joža. Z minuto molka pa smo se poklonili ne le Soškemu, temveč vsem ponesrečenim planincem.

Tukaj smo se razdelili v tri skupine: Matej, Maja in Luka so skočili še preko Okrešlja proti Kamniškemu sedlu, Manca s skupinico otrok in dvema udeleženkama proti “Domu planincev”, ostali pa kar čez Strelovec v Robanov kot. Tistih nekaj kapljic se nismo ustrašili, potem pa smo imeli prekrasen preostanek dneva. Fotke s pohoda na Strelovec si lahko pogledate na naši strani.

(S. U.)

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica