3-DNEVNO OSVAJANJE JULIJCEV

V petek 3.8.2012 smo krenili na pot v dolini Vrat in se po Tominškovi poti povzpeli na Kredarico. Po daljšem počitku smo nadaljevali pot na vrh Triglava. Nenavadno nam je bilo, da na njem ni bilo gneče. Čeprav je na vrhu pihal hladen veter, smo se na dodobra odpočili. Vendar pa smo bili prikrajšani za razgled po širši okolici. Spustili smo se čez Š krbino na Dolič, kjer smo si privoščili topel obrok in pa seveda spanje.

Drugi dan smo kar kmalu po 7. uri zjutraj krenili na pot čez Kanjavec na Prehodavce. Tu smo si znova nabirali moči in čakali na Luka in Majo, vendar smo se vseeno zgrešili za par minut. Naša karavana je počasi odšla na pot proti Malem in Velikem Š pičju, ko sta nas malo pred Malim Š pičjem dohitela Luka in Maja. In tako smo skupaj nadaljevali pot, kjer smo se razgledovali po Dolini Sedmerih jezer in dolini Trente. Po počitku na Velikem Š pičju smo se spustili proti Koči na Sedmerih jezerih. Pot v dolino je strma in ponekod varovana z jeklenicami. Po prihodu na Sedmera jezera je sledil topel in obrok in POOOČIIITEEEK – spanje.

Tretji dan je sledil le še spust do zadnjega izmed Sedmih jezer – Črnega jezera, nato še spust čez Komarčo v Savico, kjer nas je čakal prevoz.

Nekaj doživljajev si poglejte tu.

S.U.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica