V imenu Triglava, Babe in Vrat …

Z besedami iz naslova je taborski nadškof Matic v planinski zakonski stan zadnji večer tabora pospremil 8 planinskih parov in tako tudi simbolno zaključil že 23. planinsko taborjenje v naši organizaciji in v sodelovanju s PD Dramlje, a pod krovno organizacijo Savinjskega meddruštvenega odbora, ki pa se na tak način podaja v objem gora že 30 let.

Pisana druščina, kot so pisane majčke
Pisana druščina, kot so pisane majčke …

Na Dovjem smo taborili od 13. do 20. julija in res, ves čas smo gledali na Triglav, se podali v dolino Vrat in na Dovško babo, poleg tega pa se povzpeli še na Prisojnik in Sleme. Vtise s planinskih izletov smo pridno beležili v svoje dnevnike, nekaj pa jih je zbrala tudi naša Patricija, ki bo uredila taborno glasilo.

Poleg izletov so naše planinsko druženje v objemu gora zaznamovali družabni dogodki. Prvi večer smo za 19 udeležencev pripravili planinski krst. Au, so peli pruseki in se svetili žigi na čelih taborskih “fazanov” …  V torek smo izbirali najbolj glupo čupo – in jo seveda dobili v podobi zobnih ščetk, zavitih v lase. V petek pa je bila že omenjena planinska poroka, ki jo je zagotovo zaznamoval prihod samega nadškofa.

Mladi planinci so se pomerili še v planinski orientaciji, v igri med dvema ognjema, v planinskem kvizu, kjer so pokazali, kako zbrano so poslušali teme iz planinske šole med tednom, poleg tega pa še v vodnih igrah brez meja. Vode je bilo v izobilju tudi na raftingu ter na bazenu na Jesenicah, kjer smo preživeli skoraj celo sredo.

Tudi ustvarjalnosti ni manjkalo.  Mladi planinci so po skupinah pobarvali palete in tako prinesli malo svežine sicer dolgočasnim paletam. Prisluhnili pa so tudi čarobnemu svetu zvoka in glasu Mateje Gorjup in Sama Kutina, ki sta nas v nedeljo popoldne z zvočili in glasbili s celega sveta popeljala v svet  slovenskih ljudskih pesmi.

Ker nam je cel teden svetila luna, smo jo izkoristili in se podali na nočni pohod, najpogumnejši pa so celo prespali v njenem objemu – pod milim nebom.

Zagotovo je bilo dovolj dogodkov, da bodo mladi planinci še dolgo podoživljali tedensko poletno dogajanje pod platneno streho, skupaj z njimi pa tudi njihovi vodniki in mentorji, ki skupaj z njimi ostajamo mladi in ustvarjalni vsak na svoj način.

Uživajte ob ogledu fotografij s tabora, ki so jih prispevali Nina M., Nina G. P., Manca, Matej, Nuša in Silvo, uredila pa Nina Maček.

Nina G. Planko

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica