Rezultati državnega tekmovanja Mladina in gore 2014

11. januarja 2014 je v Braslovčah potekalo 25. državno tekmovanje MLADINA IN GORE, ki se ga je udeležilo 28 izmed 80 ekip, ki so se v planinskem znanju pomerile že novembra lani na regijskih tekmovanjih Mladina in gore. Med temi osemindvajsetimi ekipami pa je bilo moč zaslediti tudi dve, ki prihajata iz naših planinskih vrst – Slivniški svizci junior in Rostfraj radiatorji.
Slivniški svizci junior, v sestavi Vid Palčnik, Anja Furdi, Ana Hostnik in Jure Tojnko, so pokazali, da se v njihovih glavah prepleta cela gora planinskega znanja, s pomočjo katerega so zelo dobro odpisali test in zasedli 18. mesto! BRAVO!

Slivniški svizci junior
Slivniški svizci junior

Luka Košak Pevec, Gašper Š kornik, Nac Mastnak in Jaka Mesarec, ki so si nadeli ime Rostfraj radiatorji, pa so si s 83 točkami, ki so jih dosegli s pisanjem testa, priborili mesto med šestimi najboljšimi ekipami, ki so se nato v finalnem delu potegovale za naslov državnih prvakov. Priborili so si sicer nehvaležno, pa vendarle odlično 4. mesto. BRAVO!

Rostrfaj radiatorji
Rostfraj radiatorji

VSEM TEKMOVALCEM ISKRENO ČESTITAMO!
Seveda pa ne smemo pozabiti na njihovo mentorico. Neža Mastnak, tudi tebi kličemo BRAVO! Prav tako pa vsem vodnikom in mladinskim voditeljem, ki so pomagali pri pripravi ekip na tekmovanje!
PA … naj ne ostane le pri teoretičnem znanju, ampak se čim večkrat podajte v hribe in tam teorijo prenesite v prakso!

Več o samem tekmovanju lahko izbrskate tukaj.

N. V.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica