Skupna tura in soustvarjanje Slovenske turnokolesarske poti

Prijetno topli jesenski dnevi pred nami so kot naročeni, da se s svojim kolesom odpravite odkrivat nove hribe in razglede. Da nam bo pri tem malo olajšana izbira, Komisija za turno kolesarstvo pripravlja Slovensko turnokolesarsko pot (STKP), traso katere si lahko pogledate tukaj. Ste opazili, da gre tudi skozi naše konce? :)

En del te poti lahko spoznamo že to nedeljo, 12. 10 .2014, na skupni turi kolesarjev, ki poteka prav v naši bližini med Resevno in Bočem. Kliknite na podrobnosti o turi  in se pridružite.

Turno kolesarski odsek PD Slivnica pri Celju je aktiven pri soustvarjanju trase, ki bo povezovala 2 planinski koči na Bohorju in Resevno. Vmes se bomo ustavili na Planini, s katere nas bo Marijina pot vodila do Kozjanske domačije. Od tam bomo le parkrat pritisnili na pedala in se že odpočili na klopci na Turnčah. Pod vtisom razkošnih razgledov se bomo večinoma držali markacij poti S klopce na klopco in se povzpeli še na klopco Col. V dolino se bomo spuščali čez Slivnico in Sele.  Proti Resevni se bomo podali skozi  Vezovje in Jakob, od tam dalje spet po markirani planinski poti. Tako bomo prekolesarili več kot 30 km, večinoma po makadamskih cestah in utrjenih poteh.

Najprej bo STKP razvidna s kart in GPS sledi, kasneje pa se bo dodatno označila tudi na terenu. V ta namen smo skupaj s sosednjima društvoma PD Dramlje in PD Š entjur že začeli pripravljati dokumentacijo za dvonamensko pot, primerno tako za pohodnike kot turno kolesarje.

Predlogov za jesenske ture je torej več kot dovolj, namignimo pa še, da bomo čez 2 tedna že delali plan izletov za leto 2015. Zato nam le prišepnite na uho tudi kakšen vaš predlog ali željo.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica