Planinski večer Everest, gora na najini poti

Letos smo v goste povabili najuspešnejši alpinistični par pri nas Marijo in Andreja Š tremflja. V petek, 28. 11. 2014, vas ob 19. uri vabimo v kulturno-gasilski dom Gorica pri Slivnici, kjer nas bosta s predavanjem Everest, gora na najini poti popeljala po svoji alpinistični poti.
Marija in Andrej sta prvi zakonski par, ki sta skupaj leta 1990 osvojila Mt. Everest, na katerega se je Andrej povzpel že prej skupaj z Nejcem Zaplotnikom leta 1979 po prvenstveni smeri preko zahodnega grebena. Andrej je tudi prejemnik najprestižnejšega alpinističnega priznanja zlati cepin, ki ga je prejel skupaj z Markom Prezljem za preplezano novo smer v alpskem stilu na Južni vrh Kančendzenge.
Oba sta srednješolska profesorja, starša treh odraslih otrok, tudi stara starša, še vedno pa zelo gorniško in alpinistično aktivna.
Ob samem predavanju bomo pogledali tudi opravljeno delo v letu 2014 in na kratko predstavili program dela za leto 2015. Po predavanju si rezervirajte še nekaj časa, da se bomo podružili in ob priboljšku ter dobri kapljici zaključili uspešno planinsko sezono. Vstop je prost.

marija_andrej-stremfelj_1
Marija in Andrej Š tremfelj (foto: družinski arhiv Š tremfelj)

Prisrčno vabljeni!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica