Po “Grajski učni poti Žusem”

Za 8. februarja smo se do zdaj podali po Aškerčevi poti, po poti Alme Karlin, obiskali Š entjurske zgodovinske spomenike. Letos pa smo se odločili, da obiščemo Grajsko učno pot Žusem, ki je bila dobitnica nagrade “Naj pot v regiji”. Ker se pot nahaja blizu nas, kljub praktično nulti udeležbi, sva se na pot podala dva. V hladnem jutru sva zapustila vozilo na Žusmu in krenila na pot proti Žamerku. Na nekaterih mestih sva gazila sneg v polno, tudi do kolen, in tako sva prišla v Žamerk na delavno temperaturo.

V nadaljevanju poti sva hodila po lokalnih cestah, do Dobrine, kjer sva prisotnost svoje poti pustila v vpisni knjigi in poklepetala s predsednico Turističnega društva Izviri.   Tu pa sva se odločila, da pot na Žusem nadaljujeva po cesti   navzgor in se med potjo odločila, da obiščeva še stolp, ki ga je postavilo PD Žusem. Tu pa naju je zajela močna snežna ploha, vendar je bila želja po vzponu na stolp močnejša od vetra in mraza in včasih se trma tudi poplača.

Po nevihti je zopet posijalo sonce, veter se je umiril in razgled s stolpa se je iz minute v minuto povečeval. Tukaj pa si poglejte nekaj utrinkov.

Silvo

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica