19. TRADICIONALNI POHOD PO KS SLIVNICA PRI CELJU

Slaba vremenska napoved je verjetno marsikoga odvrnila od letošnjega pohoda, kljub temu da jo je, včasih bolje preslišati in tvegati.

Pohod smo pričeli pod Planinskim klancem in se na pot podali proti »Kozjanski domačiji «. Tu nas je pričakal gospodar Bojan in pohodnikom povedal, kako je prišel do ideje o postavitvi in ohranitvi domačije, ter o prihodnjih načrtih. Sledil je ogled kompleksa »Kozjanske domačije «, ki zajema zeliščni vrt, »cimper «, čebelnjak in še bi se kaj našlo. Marsikateri pohodnik se je tu ustavil prvič in si jo pobliže tudi pogledal. In za konec nam je pokazal še eno staro kmečko hišo, v kateri se ni od zadnjega prebivalca v njej nič spremenilo.

V nadaljevanju poti smo se ustavili na Turnčah, na naši klopci, in mini sendviči z domačim kruhom so okrepčali pohodnike za nadaljevanje poti. Do Cola smo nadaljevali po markirani poti in se med potjo ustavili še pri našem članu, ki nas je počastil z odlično kapljico. Po prihodu na Slivnico, smo se še ustavili na igrišču etnološkega športnega društva, se odpočili in z gostitelji »načvekali « pred odhodom v dolino.

Po prihodu na cilj je pohodnike pričakala odlična jota, ki sta jo tudi tokrat pripravila Lado in Alenka. Sledilo je druženje s pohodniki, zvoki glasbe pa so nekatere privabili tudi na plesišče.

Nekaj utrinkov si poglejte tukaj.

S.U.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica