Spominski pohod na Klemenčo jamo

Izpeljali smo 19. Spominski pohod na Klemenčo jamo v spomin na tragično preminulega člana in vodnika našega društva Mateja Užmaha – Soškega.

V prekrasnem sončnem jutru, ko so bile gore nad Logarsko dolino obsijane s soncem, smo se zbrali pri hotelu Plesnik. Tu je sledil pozdrav pohodnikom in kratek opis poti ter nekaj napotkov o varni hoji, kajti z nami so bili tudi mladi planinci, ki obiskujejo planinski krožek na OŠ  Planina pri Sevnici.

Med potjo smo dohiteli mlado družino – naše člane, ki so pot nadaljevali z nami, le da je najmlajši udeleženec užival lepote pohodništva kar iz svojega pohodniškega sedeža. Pri skromnem obeležju in prižiganju sveče smo v spomin na našega Mateja  zapeli »Tri planike «.

Po prihodu na jamo je sledil počitek, uživanje gorskega zraka in miru. Po počitku in malici so se mladi planinci odpravili do najdebelejšega macesna, starejši planinci pa smo ostali pri koči in opazovali napredovanje dvojice čez snežišče pod vrhom Ojstrice.

V tem času pa so se začeli deževni oblaki zbirati nad Logarsko dolino in še pred odhodom v dolino je začelo deževati, zato smo ostali pod streho na suhem, in pričakali našega člana, ki je bil ta dan na Š karjah. Po plohi pa smo začeli s sestopom do Doma planincev, kjer nas je že čakal prevoz.

Utrinke si lahko pogledate tukaj.

S. U.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica