Slaba napoved in malo dežja

Malce slabša vremenska napoved je sicer odpihnila kar lepo število udeležencev. A neustrašna šesterica je dva dni preprosto uživala po poteh in stranpoteh v okolici triglavskih jezer.

Planina jezero (vir: Silvo)
Planina jezero (vir: Silvo)

V soboto nas je pozdravilo lepo jutro na planini Blato, od koder smo pot nadaljevali preko planine Dedno polje po poti za Kopico proti Hribaricam. Čiste planinske užitke (položna pot, planinsko cvetje in vršaci v bližini) nam je malce skazilo slabše vreme, ki nas je spremljalo do Prehodavcev. A kaj je lepšega, ko malce namočen prideš v planinsko kočo

Po počitku in okrepčilu so se malce razkadili tudi oblaki in narava nam je ponudila čudovite razglede. Lep popoldan smo izkoristili za spust proti koči pri Dvojnemu jezeru. V uživanju ob pogledih na jezera, cvetje in razgledih po bližnjih dvatisočakih nas je zmotil le svizec. V koči nas je že veselo čakal Mirko, ki je ubral nekoliko krajšo pot preko planine Ovčarija .

Naslednji dan jo je Mirko mahnil neposredno na planino Viševnik, ostali pa smo se spustili do Črnega jezera in ob rahlem pršcu navkreber do istega cilja. Sledil je še spust proti planini Jezero in nazaj na izhodišče. Poln nahrbtnik utrinkov najdete v naši fotogaleriji.

B.R.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica