Zaključek tabora na Uršuli

Da nam je bilo na taboru res lepo, smo dokazali s skoraj 100-odstotno udeležbo na zaključku tabora na Uršuli nad Dramljami. Tako v udeleženskih kot vodstvenih vrstah. V petek, 11. septembra, popoldne smo se na Uršulo podali iz Dramelj – tokrat po južni strani, seveda, da smo “finiširali” po 194 stopnicah, ki pohodnika čakajo tik pred vrhom.

Večerno druženje
Večerno druženje

Celoten zaključek je bil namenjen druženju   vsem, večjo pozornost pa smo dali tudi pripravnikom za MV-je Domnu Rosensteinu, Luki Košak Pevcu, Gaju Čedetu, Nacu Mastnaku, Maticu Bobnarju ter njunima “fenoma” Jaki Mesarcu in Gašperju Š korniku, ki so morali opraviti nekaj nalog in pokazati, da so zreli za MV-je. Udeleženci njihovih skupin so jim na primer pomagali napraviti plakate o njihovi planinski življenjski poti. Nastale so prave kronološke mojstrovine. Poleg tega so pripravili kratko predavanje o  ustrezni obutvi  v hribih in  svoje skupine aktivno popeljali po zelo težkem poligonu preživetja, ki sta ga pripravila za to že izurjena stara mačka MV-ja Tilen Cmok in Gašper Košak Pevec.

V večernih urah smo se pomerili v planinskem kvizu, si ogledali taborno glasilo  in si premierno ogledali dva odlična video prispevka, ki jih objavljamo tudi tukaj (o taboru skozi oko Domna Rosensteina ter o pripravi tabornega ognja skozi oko Gašperja Košak Pevca).  Najpogumnejši smo noč preživeli pod milim nebom.  Drugi dan smo poslušali še predstavitve plakatov, se podali po poligonu preživetja  in se po razgledni poti še peš odpravili v Žiče. Fotografije si lahko ogledate v naši galeriji.

Tako vodniki kot mladi planinci smo tako zopet dokazali, da so naša srečanja, ne glede na to, kako dolgo trajajo, vedno vsebinsko in doživljajsko polna, zato se veselimo vseh naslednjih akcij:  izletov, zimovanja, tabora. Vabljeni v našo družbo.

NGP

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica