PO NOVE IDEJE NA ZELENICO

Vodstvo planinskega društva je tudi letos načrtovalo program dela za leto 2016. Tokrat smo se odpravili na Zelenico, poleg upravnega odbora pa smo zraven povabili vse tiste, ki s svojim aktivnim delom dajejo društvu svoj pečat. Nekateri se delovnega vikenda niso mogli udeležiti, ker so bili tako ali drugače zadržani.

vir: lasten Silvo Užmah
Delovno vzdušje

Po prihodu na Zelenico in namestitvi po sobah smo začeli z delom. Daljši odmor smo naredili po kosilu. Nekateri so ga izkoristili za sprehod do koče v Završnici, nekateri pa za nekaj bolj adrenalinskega. Preizkusili smo ferato na Zgornji Plot, ki je ocenjena z A, B in C, ker pa to za nekatere ni bilo dovolj, se je trojica odločila, da preizkusi še zahtevnejšo pot, ki ima oceno D in E, in tudi to  je zmogla.

Prelep sončni in topel dan nas je kar zadrževal v gorski naravi in  šele prve sence z Begunjščice na Zelenico so  nas pregnale v toplo zavetje planince koče, kjer smo nadaljevali z našim delom. Po večerji  smo si vzeli čas za druženje.

Nedeljsko jutro je naznanjalo nov in lep dan, a  smo nadaljevali z zastavljenim delom.
Med polurnim odmorom smo si vzeli čas za martinčkanje pred kočo. S kitaro in prepevanjem pred kočo pa postali prava atrakcija za planince, ki so prišli mimo, da o »šklocanju « fotoaparatov niti ne govorimo.

Do kosila smo dokončali naš program za prihodnje leto.  Kot je v navadi, vse tisto, kar je lepo, hitro mine. Poslovili smo se od prijaznega osebja in prečudovite narave na Zelenici ter se odpravili proti domu z napolnjenimi baterijami in lepimi vtisi.

In kaj sedaj? V letu, ki je skoraj pred nami, uresničiti zastavljene, čez leto dni pa ponoviti načrtovanje.

Silvo Užmah

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica