Decembrski pohod po “Klopcah”

V tem tednu, ko je bil Mednarodni dan gora, se je v našem društvu odvijalo kar nekaj aktivnosti. V četrtek, 10.12.2015, smo se predstavili v Ipavčevem Kulturnem Centru v Šentjurju, v petek je imela naša vodnica Manca potopisno predavnje o Nepalu, in danes v soboto, pa smo vsa ta dogajanja zaključili z našim zadnjim pohodom v tem letu “S klopce na klopco”.

Občudovalca panojev na Gradišču.
Občudovalca panojev na Gradišču.

Čeprav smo danes zgolj le gričkali po gričih okrog Gorice, pa smo lahko kljub temu gore opazovali bolj od daleč, pa naj bo tudi to doprinos dogodkom v tem tednu.

Po čaju in kavi, ki je nekakšna obveznost na začetku dneva, se je enajsterica pohodnikov odpravila najprej na Gradišče, kjer smo si kljub megleno in turobnemu vremenu pogledali domače Slivniško jezero. Od tu smo smo pot nadaljevali in na Pesekih srečali domačine, ki so se že vračali z jutranjega pohoda. Po žigosanju in vpisovanju v knjigo, smo nadaljevali pot proti Javorju in naprej proti Sveti Heleni z upanjem, da bodo meglice zgubile svojo moč in bo prevladovalo sonce, vendar se to ni zgodilo niti do Svete Helene niti do konca dneva.

Ko smo se spuščali v Bukovje, nas je prijazen domačin povabil na “enga kratkega.”Mimo “Bukovskega Triglava” pa vodi obhodnica , pri katerem je sledil obvezen počitek, da ob obloženi  “Abrahamovi klopi” ne govorimo.

V bližini Paridola se slišimo z našim prijateljem, ki nas je povabil k sebi na “čajček” in sproščujoč klepet. Ker pa nas je preganjal že čas, smo se podali kar po bližnicah proti Turnčam. Tukaj je zopet sledil vpis v knjigo, žigosanje in razgledovanje proti KSA in Pohorju. Sledil je spust in nato nadaljevanje poti proti Colu, ampak glej ga zlomka. Zopet povabilo na kuhančka. Seveda se tudi temu nismo uprli. Po klepetu z gostiteljem, ki je današnjo pot prehodil z nami, smo se poslovili, ter nadaljevali na Col, in od tu na izhodišče.

In čisto na koncu bi se rad zahvalil Renati in Ediju, Mateju in Nini, Dragu in Dragici, za razvajanje.

Utrinki si poglejte v galeriji.

Vidimo se naslednje leto, takrat pa nas čaka pot iz Gorice v Virštanj.

Silvo Užmah

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica