V Iskanju kontrolnih točk in pomladi

12. marca je naše društvo organiziralo 2. tekmo v planinski orientaciji. 1. tekma je bila že jeseni v Rogatcu, zdaj pa smo bili na vrsti mi.

Zbrani udeleženci na koncu tekmovanja
Zbrani udeleženci na koncu tekmovanja

Tekmovanja, katerega start in cilj smo tokrat postavili v Paridol, se je kljub rahlemu dežju in nižjim temperaturam udeležilo 40 tekmovalcev, razdeljenih v 13 ekip, ki so se pomerile v kategorijah A, B, Č, D, F, G, H in I. Člani ekip iz planinskih društev PD SLOGA Rogatec, PD Vitanje, PD Celje Matica so se pomerili za točke rednega tekmovanja, med tem ko so se planinci iz našega društva (z OŠ Slivnica pri Celju in OŠ Planina pri Sevnici) ter PD Zabukovica pomerili v odprtih kategorijah.

Tekmovalci so na začetku reševali teoretične naloge iz znanja planinstva, starejši pa tudi iz znanja vrisovanja kontrolnih točk. Na terenu so bilo trasirane in postavljene tri različne proge glede na težavnost in skupno dolžino. Na progi sta bile tudi dve živi točki, kjer so tekmovalci pokazali znanje o gorstvih in prvi pomoči ter o zavarovanih rastlinah in vozlih. Vsi tekmovalci so se na cilj vrnili do 14. ure, ko je vodja tekmovanja Metod Gradič razglasil uvrstitve v posameznih kategorijah in absolutno.

Rezultati so naslednji, nekaj foto utrinkov, iz katerih je razvidno, če smo našli tudi kaj pomladi, pa si lahko ogledate v naši galeriji:

KATEGORIJI A in F

  1. mesto: ROGATEC A1
  2. mesto: SLIVNICA G4 (Maj Drobne, Miha Mansutti, Anže Ratajc)
  3. mesto: PLANINA G1 (Ema Jesenko, Timeja Novak, Julija Pušnik, Lejla Vovk)
  4. mesto: PLANINA G3 (Tina Knez, Nataša Senica)
  5. mesto: ROGATEC A2
  6. mesto: SLIVNICA G2 (Gabrijel Jazbinšek, Miha Mansutti, Nina Steiner)

KATEGORIJE B, F, I:

  1. mesto: SLIVNICA I1 (Anja Furdi, Miha Mansutti, Peter Mansutti, Jure Tonjko)
  2. mesto: ROGATEC B1
  3. mesto: VITANJE F1

KATEGORIJE Č, D, H:

  1. mesto: VITANJE D1
  2. mesto: CELJE Č1
  3. mesto: NEJC IN VESNA
  4. mesto: ZABUKOVICA H1

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica