Prekolesarili smo Šmohor

Sveže nedeljsko jutro je pet kratkohlačnih turno kolesarjev iz TKO PD Slivica pri Celju in TAM Maribor, z vodnicama Karmen in Sašo, zvabilo na znan hrib nad Laškim, Šmohor. Kičasto pomladna narava, odlična nasmejana družba, razgledi, kulinarične dobrote na domu na Šmohrju in adrenalinski spust v Tremerje so 800 višincev in 30 km poti spremenili v pravo uživancijo, kot je razvidno tudi v fotogaleriji.

Saša J.                                                                     foto: Manca Č. in Ivan Š.

Na Šmohorju
Osvojili Šmohor s kolesi

Med zagrevanjem proti Zg. Rečici, kjer smo se peljali mimo Hude jame in arhitekturno zanimive cerkve blaženega Antona Martina Slomška, smo ga ves čas pogledovali od spodaj navzgor na desno stran. Pri vznožju Kala smo zagrizli v vzpenjajočo se vijugasto cesto in asfalt je prešel v makadam. Med klepetanjem in fotografiranjem smo po 1,5 h vzpona prišli do razgledne cerkvice Sv. Mohor, kjer se nismo mogli upreti fotografiranju pri eni od mogočnih turških lip, ki varujejo cerkvico.

Ker smo za vzpon pokurili kar nekaj kalorij, smo se zelo razveselili postanka pri domu na Šmohorju, kjer smo okušali enolončnice in odličen višnjev zavitek. Po zasluženem počitku smo se počasi odpravili po vijugasti gozdni poti v Tremerje. V izogib glavni cesti smo se ponovno vzpeli, tokrat na levi breg Savinje in se tam vrnili mimo term Laško nazaj na izhodišče. Za konček nas je pogrel še sonček.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica