Nad Dovjem taborimo…

Z začetkom počitnic, se pričenja letni tabor mladih planincev. Priprave nanj potekajo že od začetka leta. V sredo se je na Vranskem naložil prvi kamion, ostali trije pa v četrtek v Celju in Žalcu. Po prihodu na taborni prostor so se kamioni razložili, in sledila so prva navodila kdo in kaj bo delal. Do večera so stali vsi veliki šotori, sestavljena je bila umivalnica z kopalnico, potegnjene cevi za vodo in na potrebnih mestih tudi zakopane.

Sledil je nočni počitek in ni ga lepšega od spanja v šotoru ob rahlem vetru. Jutro pa je najprej prineslo lepe poglede na z jutranjim soncem obsijane Julijce s Triglavom na čelu. Seveda tudi razgledovanje ni večno, opraviti je bilo še ogromno dela, od zaklinjanja šotorov, izelavo klopi in miz in vsega ostalega, da bo tabor imel v naslednjih dveh mesecih svojo podobo. Kljub  vročini, ko je sonce neusmiljeno pripekalo smo do večera končali svoje delo. Ko to pišem je prva izmena že na tem mestu. Za postavitev  tabora je poskrbelo 28 postavljalcev iz PD-jev SMDO in dva iz primorskega MDO.

9. julija pa to mesto zasedamo kot tretja izmena planinci iz Slivnice in Dramelj, pridružili se nam bodo še planinci, ki obiskujejo planinski krožek na OŠ Planina, nekaj iz Šmarja in Štor.

Nekaj utrinkov iz postavljanja in kako izgleda tabor pa najdete tukaj.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica