Srečanje tabora Dovje 2016

Mladi planinci iz PD Slivnica pri Celju in PD Dramlje, ki so v sredini julija preživeli pravljičen teden na tabornem prostoru z najlepšim pogledom na Triglav, so se 10. 9. 2016 dobili na enem kupu in skupaj preživeli dan po taborsko.

srecanje tabora Dovje 2016
Skupinska fotografija na Gradišču.

Sicer se niso prebudili v šotorih z inovativno budnico kakšnega vodnika, so pa zgodaj zjutraj prišli v Gorico, vsi z isto željo, z željo po aktivno preživetemu dnevu s taborskimi prijatelji. Noge so si najprej pretegnili z obiskom dveh klopc – na Gradišču in na Pesekih, nato pa si na Slivniškem jezeru najprej povrnili moči s slastnim sladoledom, ki je prispeval k večji zbranosti pri reševanju kviza. Po kravžljanju možganov z vprašanji, kot je npr. koliko metrov meri planiški rekord, so želodčki zapeli vsem znano melodijo lakote. Nanjo nista odgovorili taborski kuharici s svojimi specialitetami, temveč so želodčne melodije utišale pice. Pavzo po obilnem kosilu so izkoristili za listanje čisto svežega Tabornega cajtnga, ki ga je pripravil Vid Palčnik, za konec pa so mladinski voditelji udeležencem pripravili igre brez meja, za katere je na taboru zmanjkalo časa.

Z obljubami, da se vidijo na taboru, še prej pa na kakšnem pohodu, so si udeleženci v popoldanskih urah pomahali v slovo.

Nekaj utinkov smo ujeli in jih shranili v našo fotogalerijo.

N. V.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica