Beremo gore z Gorazdom Goriškom

Tudi letos se pridružujemo mednarodni pobudi Brati gore, ki ji bo posvečen kar ves teden pred 11. decembrom, mednarodnim dnevom gora.

V petek, 9. decembra 2016, bomo ob 18. uri v Ipavčev kulturni center v Šentjurju povabili priznanega planinskega publicista Gorazda Goriška, avtorja vodnika Razširjena slovenska planinska pot, ki je leta 2014 na 30. slovenskem knjižnem sejmu prejel nagrado za najlepšo slovensko poljudno knjigo.

Gorazd Gorišek je začel gorski svet spoznavati že v mladih letih v strmalih rodnega Kozjanskega, gore pa so mu za vedno ostale v nogah, zato jih je z ženo in kasneje z otroki prehodil po dolgem in počez – od sredogorja, zavarovanih poti in zelo zahtevnih brezpotij do lažjih plezalnih smeri doma in v tujini. Publicistično pot je začel na osrednjem slovenskem gorniškem portalu Gore-ljudje z obsežnimi prispevki o domačih in tujih gorah. Svoja besedila in fotografije objavlja v Planinskem vestniku in drugod, s čimer se je oblikoval v pisca vodnikov, ki imajo v sebi “dušo” legendarnega Tineta Miheliča.

V slikoviti predstavitvi z naslovom Biseri gora nas bo Gorišek doživeto popeljal skozi svoje planinsko udejstvovanje tako na uhojenih poteh kot brezpotjih, sam, v dvoje in z družino, po kopnem in po snegu, kot iskrivega sogovornika pa ga bomo spoznali v pogovoru, ki ga bo vodila Manca Čujež.

Več si preberite tukaj.Gorazd Gorišek_foto Manca Čujež

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica