Planinski večer z Luko Krajncem

Letos bomo na planinskem večeru gostili mladega celjskega alpinista Luko Krajnca, ki nam bo predstavil s svoje plezalno-alpinistične dosežke. Predavanje bo v petek,  25. 11. 2016, ob 19.00 v kulturnem domu v Gorici pri Slivnici.

V steni
Luka Krajnc v steni


Luka Krajnc spada med vrhunske alpiniste nove generacije. Njegov vsakoletni seznam najtežjih smeri je izjemen. Na visoki ravni pleza tako skalne kot kombinirane smeri. Naj omenimo le nekaj njegovih izjemnih vzponov: 2011: Bellavista (W Cina, Dolomiti), 2012: Divine Providence (Mont Blanc), 2013: The Real Kekec (Fitz Roy – Patagonija), 2014: Rolling Stones (Mont Blanc), Štafeta (Vežica), 2015: Blockbuster (Mojon Rojo – Patagonija). Po izboru Planinske zveze Slovenije je bil leta 2011 in 2013 razglašen za najboljšega alpinista pri nas.

O tem, kaj ga žene v skale, sam najbolje razkriva v zadnjem intervjuju, ki je bil objavljen v reviji Beta: »Lahko povem, kaj me trenutno žene in motivira, izzivov pa je milijon. Plezam iz osebnih izzivov, ne iz tistih, ki bi jih postavljala družba. Lahko si najdeš »ultimativni« izziv v katerikoli steni. Ta motivacija je zame prava, ker je notranja, brez zunanjega vpliva, kjer ti okolica trobi, da je to »the thing« in da bi bil največji car, če bi jo splezal. Letos me vleče bolj v skalno usmerjene izzive.«

Kadar Luka ne pleza, ga boste našli na vodi, ker je navdušen surfer. Več o svojih izkušnjah in doživetjih pa nam bo na predavanju z besedo in ob fotografijah predstavil sam.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica