REGIJSKO TEKMOVANJE MLADINA IN GORE

V soboto, 12. 11. 2016, so v treh slovenskih regijah –Primorska, Gorenjska in Štajerska – potekala področna tekmovanja 28. državnega tekmovanja Mladina in gore. Tekmovanje Štajerske regije je tokrat potekalo na OŠ Griže, kamor sta se odpravili tudi ekipi Slivniška avtohtona vrsta in Slivniški svizci Junior, katerih člani so učenci Osnovne šole Slivnica pri Celju in člani Planinskega društva Slivnica pri Celju.

Tekmovalci z mentorico
Tekmovalci z mentorico

Po krajšem kulturnem programu v izvedbi učencev griževske osnovne šole se je 21 prijavljenih ekip preizkusilo v reševanju testov iz znanja Planinske šole. Med popravljanjem testov so se tekmovalci lahko povzpeli po plezalni steni, ki se nahaja v skoraj novi ter odlično opremljeni telovadnici OŠ Griže, se pozabavali med preplesavanjem bansov in prisluhnili potopisu o Himalaji.

Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim ekipam. Letos se je na državno tekmovanje uvrstilo 20 ekip iz vseh treh regij, iz Štajerske pa kar osem. Slivniška avtohtona vrsta, ki jo sestavljajo Jakob Tojnko, Maj Drobne, Urh Urleb in Nejc Polenek Štorman, je dosegla odlično 10. mesto. Ekipa Slivniški svizci Junior, katere člani so Nika Škornik, Benjamin Košak Pevec, Peter Mansutti in Grega Mansutti, pa je usvojila prvo mesto in se tako uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 21. januarja v Idriji.

Mentorica, Planinsko društvo Slivnica pri Celju in Osnovna šola Slivnica pri Celju obema ekipama čestitamo za odlične rezultate ter jim želimo še veliko varnih korakov po planinskih poteh. Slivniškim svizcem Junior pa veliko dobre volje in energije pri učenju za državno tekmovanje Mig!

P. P.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica