POT na Planini

Na OŠ Planina pri Sevnici pod okriljem našega društva tudi deluje planinki krožek. In smo si rekli, zakaj ne bi pripeljali orientacijske tekme tudi na Planino.

POT Planina 2017

Pa se je zgodilo planinsko orientacijsko tekmovanje na razgledni Planini pri Sevnici. Zadnji vikend v marcu se je na progo podalo 9 ekip iz našega društva, planinskega društva Sloga Rogatec ter Vitanje. Konkurenca resda ni bila prehuda, je pa lahko vsaka ekipa uživala v sončnem pomladnem dnevu ter izzivih pri ubiranju najkrajših poti do kontrolnih točk in reševanju praktičnih nalog na točkah.

Še najmočneje je bila zastopana lažja odprta kategorija, kjer je slavila prvič pridružena ekipa iz Nove vasi, sledili so mladi planinci iz slivniškega planinskega krožka ter domači mladi planinci. Najdaljšo progo (kategorija D), ki je vodila tudi na Bohor, sta prehodila le dva planinca iz PD Vitanje, to društvo pa je v kategoriji F zastopala tudi družina Kropčevih z najmlajšo udeleženko, ki se je še pustila nositi. V kategoriji A in B sta bili le ekipi iz Rogatca, torej je uvrstitev jasna, kategorije C, Č in E pa so tokrat samevale. Ker je organizacijski vložek zelo velik in enak ne glede, koliko udeležencev se tekmovanja udeleži, se seveda postavlja vprašanje, kako dolgo še vztrajati v ligi, ki ponuja tako malo konkurence, zato se naslednje leto morda pridružimo kateri izmed drugih lig. Tukaj pa najdete utrinke s tokratne tekme.

Udeleženci POT Planina 2017

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica