S kolesi na Turnče in Col – PRESTAVLJENO

Obvestilo: zaradi napovedi dežja se po dogovoru s prijavljenimi tura prestavi. Datum bo objavljen na spletni strani PD Slivnica pri Celju.

Ste med velikonočnimi prazniki pridelali višek kalorij? Želite ob pričetku kolesarske sezone ponovno priti v dobro formo? Ali pa si enostavno želite razgledne kolesarske ture v odlični družbi? Če je vsaj en odgovor bil “da”, potem se nam pridružite v nedeljo, 23.4.2017 na prvi letošnji turnokolesarski turi TKO PD Slivnica pri Celju, na katero vas vabimo tu.

Razgled na Kozjansko in dalje proti Pohorju

Tura tehnično ne bo zahtevna, saj poteka po asfaltnih, makadamskih in gozdnih cestah, zato vabljeni vsi, ki vas veseli vrtenje pedal v dobri družbi. Po začetnem vzponu skozi Jelce se bomo najprej ustavili na Kozjanski domačiji, kjer bomo lahko odtisnili žig STKP (Slovenska turno kolesarska pot) in si ogledali staro kozjansko domačijo od zunaj, če bo gospodar Bojan doma, pa pokukali še znotraj.

Nedaleč stran nas bo čakala zelo razgledna klopca Turnče, od tam pa se bomo po markirani planinski poti “S klopce na klopco” podali še na eno klopco Col. Ta del poti je hkrati tudi del STKP, ki poteka po celotni Sloveniji. Sledi še spust po cesti na izhodišče.

Tisti z več kondicije lahko do izhodišča tudi prikolesarite iz Gorice pri Slivnici po cesti (4,5 km).

Vabljeni!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica