Planinski “živ-žav” na Jezerskem

V četrtek in petek pred počitnicami, se je postavljal tabor vse  in kar je potrebno za izvedbo planinskega tabora,  v soboto so te objekte zasedli mladi planinci iz PD Slivnica, Dramlje in Vitanje.

Po namestitvi po šotorih in v kosilu, je sledila predstavitev udeležencev  in vodstva tabora, razdelitev po skupinah in pa seveda pravila hišnega reda. In tako kot na vsakem taboru, je sledil izlet po Jezerskem, kjer so si udeleženci ogledali Jenkovo kasarno, v kateri je tudi manjši muzej. Ker pa imajo na Jezerskem tudi  izvir kisle vode smo to vodo tudi pokusili. Po večerji, ko je bila snedena gora palačink, je sledilo nabiranje drv za kres. Po prižigu istega je sledil planinski krst za 22 novih planincev, ki so imeli tudi to priložnost da so na kresni večer spustili po planšarskem jezeru lučke iz jajčnih lupinic.

Vremenska napoved za nedeljo ni bila obetavna, zato smo zamenjali ponedeljkov program za nedeljskega. Sončno dopoldne smo izkoristili za športne igre, popoldan pa predavanje iz planinske šole in priprava tehnične opreme za ponedeljkovo turo na Ledine za starejše in Češko kočo na za mlajše. Obširnejša galerija bo objavljena po izvedbi tabora v doglednem času. Nekaj utrinkov pa se že lahko pogledate tukaj.

S.U.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica