Vabimo vas iz Gorice pri Slivnici na Triglav

Naše društvo letos praznuje 30-letnico delovanja, ki jo bomo med drugim obeležili tudi s pohodom na Triglav iz Gorice pri Slivnici. Za pot bomo potrebovali 8 dni, prehodili pa bomo dobrih 200 kilometrov in opravili okoli 10.000 višinskih metrov vzponov in nekoliko manj spustov. Vsak dan bomo hodili povprečno 8 ur, na našem pohodu pa nas bo ves čas spremljal kombi, ki bo prevažal opremo in oblačila.

 

Pot nas bo vodila iz Gorice pri Slivnici po Posavskem hribovju (Resevna, Šmohor, Mrzlica, Čemšeniška planina) na Trojane. Potem se bomo podali na greben nad Tuhinjsko dolino, ki nas bo popeljal do Radomelj pri Kamniku. Naprej bomo prečkali Ljubljansko kotlino po severnem delu in pot nas bo pripeljala v Škofjo Loko, od koder bomo nadaljevali do Železnikov in se nato povzpeli na Ratitovec. Nadaljevali bomo na Soriško planino in naprej v Bohinjsko Bistrico do doline Voje. Do vrha Triglava nas bo ločil še samo en dan vzpona preko Velega polja in Planike. Vrnili se bomo na Kredarico in nato v dolino Krma, kjer nas bo pričakal prevoz.

Trenutno nas je za celoten pohod prijavljenih 9. Veliko vas je izrazilo željo, da bi se nam pridružil na delu poti, zato spodaj najdete razdelan pohod po dnevih z natančnimi podatki o prenočevanju.

1. dan: 5. 8. 2017Šmohor: Dom na Šmohorju
2. dan: 6. 8. 2017Trojane: Hotel Trojane
3. dan: 7. 8. 2017Radomlje: glamping Ob robu gozda
4. dan: 8. 8. 2017Škofja Loka: Hiša kruha
5. dan: 9. 8. 2017Ratitovec: Krekova koča na Ratitovcu
6. dan: 10. 8. 2017Voje pri Bohinju: Planinska koča na Vojah
7. dan: 11. 8. 2017Kredarica: Triglavski dom na Kredarici

Če se nam želite pridružiti samo za del poti, na e-naslov pdslivnicapricelju@gmail.com sporočite, kdaj se boste pridružili in koliko časa boste ostali z nami. Prosimo, da se zaradi rezervacije prenočišč prijavite do petka, 28. julija 2017.

Za vse, ki bi se nam pridružili samo pri vzponu na Triglav, bo skupinski odhod iz Gorice pri Slivnici v četrtek, 10. avgusta 2017, ob 17. uri. Skupina se bo pripeljala v Voje, kjer se bo prespalo in se bomo nato skupaj v petek odpravili na vrh Triglava. Vsi skupaj se bomo vračali v soboto.

Več informacij v vabilu.

Vabljeni!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica