Brati gore: bralno druženje šentjurskih planincev

Tretje leto zapored smo se šentjurski planinci iz PD Slivnica pri Celju, Šentjur in Dramlje povezali s Knjižnico Šentjur in pripravili dogodek v sklopu iniciative Alpske konvencije: Brati gore.

In smo jih! Tokrat so nam Ida Užmah, Boštjan Rosenstein, Matej Planko in Teja Peperko predstavili in po koščkih prebrali svojo najljubšo planinsko literaturo. Pogovor z njimi pa je vodila Barbara Gradič Oset, članica PD Slivnica pri Celju.

Teja, Matej, Barbara, Boštjan in Ida (z leve proti desni) so se pogovarjali o planinski literaturi

Vsak je s sabo prinesel svojo najljubšo literaturo, povezano s planinstvom, jo predstavil in prebral zanimiv odlomek. Spoznali smo od klasičnih slovenskih avtorjev Janeza Jalna, skoraj obvezno Zaplotnikovo Pot, do bolj ekstremnih alpinističnih podvigov, kjer seveda nismo mogli mimo Frančka Kneza, kot nasprotje temu pa so nas s svojo čarobnostjo prevzele tudi Triglavske pravljice. Boštjan, strasten zbiralec tovrstne literature, nam je na ogled postavil tudi nekaj “cukrov”, redkih in starih izdaj.

Po zanimivem pogovoru pa se je druženje in pogovor nadaljeval v avli IKC Šentjur. Zagotovo je koga od poslušalcev zamikalo, da tudi sam pokuka v kakšno novo knjigo. Da bi bila izbira lažja, je Knjižnica Šentjur pripravila tudi razstavo planinske literature.

S.J.

Brati gore 2017 v IKC Šentjur, 5.12.2017

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica