Kresnice ob svoji 20-letnici na Triglavu

Lani izražena želja ob 200-kilometrskem pohodu na Triglav ob 30-letnici planinskega društva, da bi tudi Kresnice praznovale svojo okroglo obletnico s pohodom na Triglav, se je uresničila. 20-letnico delovanja je devet Kresnic skupaj s sedmimi spremljevalci in vodniki našega društva 20. avgusta obeležilo z vzponom na Triglav.

Kresnice na izhodišču – v dolini Krma

Kresnice se na Triglav sicer nismo odpravile iz Gorice, ampak iz doline Krma, a občutki niso bili nič manj intenzivni in veliko jih je bilo skupaj s triglavsko zgodbo vsake od Kresnic. Dve Kresnici, najmlajši Kresnici Anamarija in Špela, sta bili na Triglavu prvič. Kresnica Polona je bila prvič na Triglavu od vseh Kresnic najprej – pred 31 leti, Kresnica Stanka se je na Triglav podala po 30 letih. Kresnici Metka in Damjana sta izrekli, da je bil to njun zadnji Triglav, Kresnica Lidija je svoj triglavski krst doživela lani in je letos Triglav doživela dosti lahkotneje. Kresnica Barbara si je kljub več leti stari zaobljubi, da je vrh Triglava zaradi prestanega strahu ne bo več videl, dovolila še eno priložnost in Triglav četrtič doživela z veliko lepšimi občutki. Kresnica Nina pa sem na Triglavu tokrat praznovala okroglo obletnico, saj sem na vrhu stala 10.

Kresnice s spremljevalci na vrhu Triglava

Tudi ostali udeleženci so doživeli svojo triglavsko zgodbo vsak na svoj način – prvič sta na vrhu najvišjega hriba v Sloveniji stala tudi Anej in Simon, Milenko je triglavsko zgodbo podoživel skupaj s svojo ženo tudi drugič, Ano tretjič, vodniki Silvo, Boštjan in Matej pa so odlično opravili svojo vodniško vlogo, v kateri so se v triglavski zgodbi znašli že velikokrat.

Triglavski zgodbi Kresnic je dodaten pečat vtisnila planinska himna Oj Triglav, moj dom, saj so jo Kresnice prepevale na celotnem vzponu, svoje najmočnejše trenutke pa je doživela na vrhu Triglava, kjer je ganila tako pevke kot marsikaterega obiskovalca našega očaka. Nekaj kresniško-planinsko obarvanih utrinkov lahko pa kot običajno najdete v naši galeriji.

Oj, Triglav moj dom

NGP

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica