Družinski izlet v središče Slovenije

Zadnji septembrski dan smo se podali na družinski izlet v manj znano področje Slovenije,  na griče nad Moravčami, pot pa nas je na koncu pripeljala v samo težišče Slovenije – Geometrično središče Slovenije ali na kratko GEOSS. Čeprav nam manj znani kraji, so po imenih zelo spominjali na naše: Iz Krtine proti Moravčam smo se peljali skozi Goričico in Gorico, no, na samem pohodu pa, kot napovedano, šli čez Slivno.

Razgled od Planinskega doma Ušte – Žerenk

Nabrala se nas je pisana dobra dvajseterica, ki smo se najprej povzpeli do planinskega doma Ušte  – Žerenk, kjer smo lahko uživali ob res lepem razgledu na Kamniško-Savinjske Alpe in vzhodno Ljubljansko kotlino. Pot smo malo gor malo dol kramljaje nadaljevali do Slivne in cerkvice svete Neže. Prijeten topel jesenski dan je kar klical po počitku in lenobnem nastavljanju sončnim žarkom pa smo si to tudi privoščili, ob tem pa se razgledali še po hribih nad Spodnjo Savinjsko dolino. Sledil je le še sestop do Geossa, kjer smo ob obeležju s slovenskimi simboli zapeli tudi slovensko himno.

Ta dan smo uživali v vseh pogledih: otroci drug z drugim, starši izmenjaje svoje vtise, vsi skupaj, zato bomo na društvu prisluhnili pobudam, da se družinski potepi organizirajo pogosteje. Utrinke s tega potepa je tokrat beležil Slavi in si jih lahko ogledate v naši galeriji.

NGP

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica