Učni pohod

Vodniški odsek pri SMDO, je pred začetkom nove planinske sezone organiziral učni pohod, ki je bil namenjen vodnikom. V SMDO je bil organiziran prvič, in udeležba je bila nad pričakovanjem saj se je tega pohoda udeležilo 25 vodnikov. Cilj tega pohoda je bila obnova znanja  izdelave vrvne ograje in varovanje udeležencev na prehodu čez nevarno mesto. Vse to smo počeli praktično na terenu ko smo se vzpenjali po skalnem brezpotju na Kozjak nad Socko.

 

Delo je bilo razdeljeno na dve skupine, lažja je šla po markirani poti, težja skupina, tisti ki so želeli, pa smo se podali po zahtevni poti.
Želja vodniškega odseka pri SMDO je da bi se v naslednjem letu tak pohod ponovil  še z večjim številom vodnikov ki delujemo na našem območju, saj nas je okoli 300.

Po krajšem počitku smo praktično še povadili z izdelavo sidrišča,  varovanju  pri izdelavi varovalne ograje in hoji ob njej.

Na koncu smo se pogovorili tudi o problemih društev, oz. težavah v vodništvu, izobraževanjih in na kratko bili seznanjeni o novem zakonu o športu. Učni pohod je organizirala vodja odborov vodniških odsekov Mateja Grat skupaj z inštruktorjem Mijom Kovačevičem in vodnikom iz PD Vitanje Ferijem Kropcem.

Tukaj pa so foto utrinki.

Zapis pripravil Silvo

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica