23. pohod po poteh KS Gorica pri Slivnici

Na deževen konec aprila in z plohami začetek maja, nas je na dan pohoda pričakalo lepo sončno vreme, le veter ki je pihal na Kalobju nas je morda malce prej pregnal na nadaljevanje poti.

V vseh teh letih poskušamo obuditi tiste poti, ki so nekoč bile dosti bolj obiskane kot pa so danes, ali so preorane, ali so jih spremenili v travnike, in nekatere pa že zarašča trava in grmovje. Vse te omenjene poti so včasih uporabljali šihtnarji, šolarji, ob nedeljah so hodili maši, ali pa celo v mline nosili zrnje. Vse te poti pa so nekako zgubile svojo veljavo zaradi modernih sredstev za prevoz, tiste ki pa so ostale pa v tem sodobnem času služijo zgolj za rekreacijo v naravi. Ta pohod je namenjen prav temu ,da se podamo po že pozabljenih poteh, z namenom rekreacije, in sodelovanju v akciji Slovenija planinari, in na tak način tudi vzpodbuda, o gibanju v naravnem okolju.

In kadar organiziramo take pohode se odpravimo tudi v kakšno nam sosednjo KS, kajti vse te poti so nas nekem obdobju dosti bolj povezovale. Tudi konfiguracija terena nam ne omogoča da izbiramo ravninske dele poti, zato verjamemo da je včasih za kakšnega posameznika to tudi naporno.

Zagotovo lahko trdimo da je bil današnji pohod uspešen, in dobro obiskan.

Tukaj pa si poglejte foto utrinke.

Užmah Silvo

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica