Priporočila Odseka za planinske poti

Spoštovani ljubitelji narave in pohodništva

Planinska pot S klopce na klopco, je postala zelo priljubljena destinacija pohodniške rekreacije, saj opažamo, da so poti po naših krajih vsako leto bolj obiskane. Glede aktualnih epidemioloških razmer je pričakovati, da se bosta število in frekvenca pohodnikov še povečevala.

Želimo vas opozoriti, da se pri hoji po planinskih poteh, še posebej po planinski poti S klopce na klopco, katero ima naše društvo v upravljanju, držite urejene in nakazane smeri in upoštevate markacijske znake. Ne uporabljajte bližnjic ali na kakšen drug način spreminjate smer poti.

Prav tako vas opozarjamo na obziren prehod poti, ki vodijo mimo ali čez stanovanjska dvorišča ali preko pašnikov, ki so ograjeni z električnim pastirjem.

V Sloveniji je registriranih preko 10.000 km planinskih poti, markacisti vsako leto porabijo za obnovo poti okoli 32.000 prostovoljnih ur, za vse to pa skrbi preko 760 markacistov. In prav tem ljudem gre zahvala, da hodimo po označenih planinskih poteh.  Tu lahko še omenimo še, da velikokrat na pomoč pri obnovi lahkih planinskih poti priskočijo tudi člani posameznih planinskih društev.

Če ob poti opazite kakšen odpadek, vas prosimo , da ga odnesete do najbližjega koša za smeti, saj nam boste s tem pomagali vzdrževati planinsko pot čisto in urejeno.

Ob tem pa vas želimo še obvestiti, da letošnji tradicionalni pohod po KS Gorica pri Slivnici ODPADE, zaradi že zgoraj omenjenih razlogov.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam na planinskih poteh želimo veliko užitkov in varnih korakov.

Planinsko društvo Slivnica pri Celju – Odsek za planinske poti  Gorica pri Slivnici, april 2020

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica