Planinski tabor 2020

Planinski tabor v klasični obliki je bil po 29 letih letos odpovedan. Leta 1991 mu je pot prekrižila osamosvojitvena vojna, letos pa koronavirusne izredne razmere. A taborjenje pod platneno streho smo v našem društvu zamenjali s taborjenjem pod navadno streho, saj smo se odločili, da tabor znotraj omejenega in dovoljenega vseeno izpeljemo. Izbrali smo Kočo na Klemenči jami, kjer smo od 19. do 23. julija preživeli prijetne počitniške dni v objemu gora

Pred kočo na Klemenči jami

Osvojili smo bližnja Strelovec in Rjavčki vrh, kondicijsko bolje pripravljeni pa so turo na Rjavčki vrh podaljšali še do višine 2000 metrov proti Škarjam. Tudi Strelovec so ti osvojili po daljši poti čez Plesnikovo in Icmankovo planino. V torek sta nas obiskala tudi novinarja RTV SLO, ki sta z našo pomočjo pripravila prispevek za oddajo Migaj raje z nami. Tukaj že najdete prispevek.

Sredino dopoldne smo namenili širjenju in utrjevanju planinskega znanja o planinskih vozlih, planinskih poteh, mejnikih slovenskega planinstva, planinskem cvetju in osnovah orientacije. Udeleženci so se pomerili tudi v orientaciji, deževno sredino popoldne pa smo izkoristili za družabne igre. Dež se je hvalabogu do večera umaknil in tako smo lahko tudi zadnji večer (kot vsakega poprej) preživeli ob tabornem ognju in prepevanju planinskih pesmi.

Ob tabornem ognju

V četrtek je bil že čas za slovo, in da smo se dodobra poslovili od Logarske doline, smo se podali še do slapa Rinka. Planinski tabor pa tako kot začeli tudi končali pri Domu planincev. 16-glava druščina mladih planincev in 8 vodnikov si je bila enotna, da je tudi doživetje pod streho planinske koče imenitna planinska izkušnja, sploh ker je glas o zloglasnem virusu v višinah kar izgubil svojo moč. Kako? Poglejte si v naši galeriji.

NGP

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica