Ponovno pod platneno streho!

Pred dnevi je prva izmena planinskega tabora zaključila svojo izmeno.  V njej smo bili mladi planinci, člani PD Slivnica, PD Vitanje, PD Dramlje in PD Podčetrtek.

Tabor Dovje 2022

Načrtovan plan je bil dosežen, kljub dvem popoldanskim nevihtam, nekateri udeleženci so jo doživeli prvič in zato težje sprejete, naslednje tri nočne nevihte pa so vsi udeleženci prespali v globokem spanju.

Glede poškodb… jih na srečo ni bilo, kar dokazuje tudi strokovnost vodstvenega kadra, seveda pa se na prvi turi nismo mogli ogniti žuljem, ki jih je občutila skoraj polovica pohodnikov. Vzrok, za povečano število žuljev, je verjetno bila pripomba vodnika, da morajo takoj javiti pojav žulja. V naslednjih turah žulje nismo vnaprej napovedali, sami pa se tudi niso pojavili – čudno?! :)

Smo pa vsi udeleženci obiskali Dovško Babo, ferato Hvadnik in spodnji Martuljški slap le izbrani (tisti s hudo veliko energije in kondicije), ostali pa so obiskali  slap Peričnik v Vratih, in za konec noge namočili v Triglavsko Bistrico.   Ciprinik je bil zopet namenjen le izbranim, ostali pa so se sprehodili iz Zelencev v Tamar in nazaj v Planico, kjer smo spet vsi prišli skupaj in se vrnili v tabor.

V sklopu tabora pa smo obiskali še Slovenski planinski muzej, plezali v naravni steni, uživali na ZIP-LINE-ju, poslušali predavanja iz planinske šole, pisali dnevnik, in prispevke za glasilo….

Če odmislimo dve nevihtni noči, nam je bilo zeeellllooo vroče, zato smo raje kakšno aktivnost izpustili. Prav tako se zahvaljujemo za podporo pri izvedbi tabora: MK PZS, Občini Šentjur, KS Gorica pri Slivnici, OŠ Gorica pri Slivnici, Meja Šentjur, AHAC doo Šentjur, PD Dramlje. Za “gušt” nekaj fotk poglejte tukaj. Takoj ko bodo izbrane vse fotke, pa bomo obsežnejšo reportažo objavili skupaj z izborom fotografij na spletni strani.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica