Zaključni izlet 2022

Planinci PD Slivnica pri Celju smo se minulo nedeljo še zadnjič v letošnjem koledarskem letu organizirano odpravili naokrog. Tokrat smo se odločili osvojiti več ciljev, začenši s Peseki, sv. Heleno, Stolpom ljubezni in Babno Goro. Vmes pa smo se poleg višav odpravili tudi v kozjanske globine.

Že tradicionalno se je zaključni izlet pričel s kavo v Gostišču Lesjak, od koder se je skupina 7 planincev v hladnem decembrskem jutru odpravila čez Peseke na vrh sv. Helene. Megleni razgledi nas tam niso navdušili, zato smo se brž spustili v Ječovo, do turistične kmetije Žurej, kjer je smo se planinci na kratko okrepčali in ogreli. Pot smo po zasneženih strminah nadaljevali do Stolpa ljubezni. Tam se je megla že rahlo razkadila, tako da smo ujeli tudi kakšen razgled več.

  

V nadaljevanju smo se spustili mimo razkritega gradu Žusem vse do novo asfaltirane ceste Gorica – Loka, od koder smo se odpravili do kozjanske podzemne znamenitosti Rafov rov. Le to nam je njen avtor, Rafael Artiček, pod vodenim ogledom gostoljubno predstavil in ob tem dodobra poskrbel za naše vidne čute ter okušalne brbončice. Zemljanka nas je tako ob marsikaterem trenutku pustila brez besed.

Po ogledu smo se okrepčani in še vedno navdušeni odpravili proti grebenu Babne Gore. Ob poti smo si na kratko ogledali še hišico na drevesu pri Pintar in cerkev sv. Ane, na grebenu pa uživali ob pogledu na okolico. Izlet smo zaključili s sestopom do Volčje jame, od koder smo se zapeljali proti izhodišču v Gorici. Ob razhodu smo si še vsi zaželeli miren december ter lepih Božičnih praznikov in se polni lepih doživljajev odpravili vsak na svoje. 

Vabljeni, da v spodnji galeriji (še enkrat) podoživite naše nedeljsko potepanje po Kozjanskem.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica