Nočni izlet na Rifnik

V četrtek, 29.12.2022, smo se mladi (in malo manj mladi) slivniški planinci še zadnjič v preteklem letu odpravili naokrog. Lotili smo se zdaj že skoraj tradicionalnega nočnega pohoda z lučkami, ki nas je letos popeljal na vrh Rifnika.

Skupina 27 planincev je iz parkirišča pri trgovini Vihar krenila nekaj po 16. uri. Pot nas je vodila malo po asfaltni cesti, malo po gozdni poti in po travniku mimo gradu Rifnik vse do zadnjega klanca pod vrhom našega cilja. Tam smo na kratko počili, nato se se podali še v zadnji vzpon, ki se je kmalu prelevil v lep nočni razgled na razsvetljeni Šentjur

Tam sta nas v družbi rahlega vetra pričakala Boštjan in Domen Rosenstein ter nas postregla s čajem in piškoti. Čaj nas je prijetno pogrel, piškoti pa so nam dali nove energije, potrebne za spust v dolino.

Le ta je soju svetilk minila hitro, pot nas je prinesla vse do igrišča v Novi vasi, kjer nas je Športno umetniško društvo Rifnik prijetno presenetilo s čajem, kuhanim vinom ter posladkom. V takšnem prijetnem prednovoletnem vzdušju smo izlet tudi zaključili, ter si zaželeli lep in uspešen začetek novega leta.

Srečno in zdravo Novo leto 2023 tudi vam, dragi bralci!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica