Za dva dni na Boč

Za uvod v zimske počitnice, smo našo mladež iz osnovne šole popeljali na Boč. Tokrat smo se odpravili že v petek popoldan, z vlakom. Z ŽP Poljčane smo se odpravili v Zg. Poljčane. V Škodovcu smo se po dobro zgaženi poti podali v smeri Brusovnice. Z vsakim višinsko pridobljenim korakom, se je debelila tudi snežna odeja.
Po uri hoje nas je ujela tema, in z naglavnimi lučkami smo si osvetljevali nadaljevanje poti. Kljub mrzlemu vetru in padanju snežink, smo našo pot nadaljevali in bilo je prav čarobno. Po prihodu v planinski dom, smo se najprej namestili v sobe, sledila je večerja, po njej smo se ob raznih igricah zabavali.

Naslednji dan, smo se po zajtrku odpravili na pot, na vrh Boča. Zaradi snega, je pot potekala po bližnjicah in v strmino, vendar je bila snežna odeja z vsakim metrom višja. Tudi drevesa so so dobila svoje okrasje, na kar sta vplivala megla in veter, ki je odlagal ivje na veje. Prav tako razgledni stolp, ki je bil obložen z ivjem in smo ga opazili še takrat, ko smo skoraj stale zraven njega.
Spust je bil še bolj zabaven, in dosti hitrejši kot vzpon. Po prihodu do doma, smo se malce poigrali z lavinskimi žolnami, tako da smo eno skrili, in z drugo iskali. Po kosilu je sledil odhod v dolino, ter na vlak, ki nas je popeljal nazaj proti domu. Udeleženci so izjavili, da so se imeli lepo, saj so nekateri prvič prespali v planinski koči, nekateri pa prvič peljali z vlakom.
Utrinke si poglejte tukaj.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica