Snježnik 1505m – Gorski kotar

Zaradi zaprte poti skozi “Vražji prolaz” v Gorskem kotarju, ki smo ga imeli v programu, smo bili primorani spremeniti program. In če smo že  v osnovi imeli načrtovan izlet v tem delu, smo se odločili da gremo v nadomestno turo in obiščemo Snježnik in njegovo sosedo Guslico. Ob skorajšnem prihodu na cilj izvemo, da na Platak z vozilom ne moremo, zaradi avtomobilske dirke  Croatia Relly, zato smo vozilo pustili ob cesti in po dveh urah hoje prispeli na prvotno mišljeno izhodišče.

Tudi  ta prihod je šel skozi za mišjo dlako, zaradi začetka rallya.  Tukaj  smo si vzeli krajšo pavzo, za malico ter ogled divje vožnje vozil rellya. Seveda, ogled ni bil naš namen zato smo se odpravili dalje. Prav ta tekma, je bila vzrok, da smo se podali samo na Snježnik, kajti z obiskom Guslice, bi za nas pomenilo to, da bi se domov vračali v zelo poznih urah, saj je bila na programu še ena vožnja v večernih urah,  in do takrat smo morali biti na izhodišču, da se izognemo morebitnim zapletom.

Kljub toplim sončnim žarkom nas je v zgornjem delu poti, pod vrhom pričakal sneg, ki je zapadel teden prej. Razgledi z vrha so nam nudili razglede po Kotarju, na Kvarnerski zaliv skupaj z Učko, na Snežnik v SLO, vse tja na našo stran, nad reko Kolpo. Kljub odločitvi ,da sosednje Guslice ne obiščemo, smo si jo lahko ogledali kar z tega vrha. Narava v tem delu, kljub bližini morja še miruje, smo  pa bili  navdušeni nad avrikljem, ki ga v tem področju ne manjka.

Kljub temu, da smo bili primorani v danem trenutku program spremeniti, smo uživali na tej ne prehudo zahtevni  današnji turi.

Utrinke ture si pogledate tukaj.

S.U.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica