Izlet na Blegoš

V soboto, 24. septembra 2023 so se mladi planinci iz društev PD Slivnica pri Celju, PD Dramlje,  PD Vitanje in PD Atomske Toplice Podčetrtek po dobrih dveh mesecih ponovno srečali in se skupaj odpravili na Blegoš.

Pot smo začeli v vasi Volake, od koder nas je gozdna pot vodila v objem “Polan’skega Triglava”. Tekom poti smo večkrat prečkali potočke, večji postanek pa smo naredili pri Zavetišču gorske straže na Jelencih. Pot nas je nato skozi gozd popeljala do Doma pod Blegošem, kjer smo pustili nahrbtnike in se pospešeno odpravili proti vrhu Blegoša, saj je že začelo rahlo rositi. 

Na vrhu smo naredili nekaj spominskih fotografij, si na kratko ogledali ostanke bunkerjev Rupnikove linije, se naužili razgledov proti Julijskim Alpam in se hitro odpravili proti koči. Tam je sledil večji odmor za malico oziroma kosilo, marsikdo si je namesto jote privoščil kar dvojno porcijo slastnih štrukljev.

Po kosilu smo se polnih želodčkov v družbi rahlega dežja odpravili v dolino. Pot nas je vodila skozi gozd in nas kmalu pripeljala do vasi Laze, od koder smo se z avtobusom polni malo mokrih in lepih spominov odpravili proti domu.

Med izletom smo obujali spomine na letošnji tabor, čigar galerijo si lahko ogledate tukaj. Če pa želite o dogajanju na taboru izvesti še kaj več, pa pokukajte v letošnji Taborski Cajtng.

Utrinke sobotnega izleta pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Pa do naslednjič.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica