Zgodbe o hribih in gorah iz naše okolice

 

V soboto, 20. januarja smo skupaj s Planinskim društvom Dramlje združili moči in organizirali dogodek, ki smo  ga poimenovalai kar Zgodbe o hribih in gorah iz naše okolice.

Namen dogodka je bil privabiti najmlajše in njihove družine k druženju, preživljanju prostega časa v naravi in jim hkrati predstaviti čarobnost pravljičnih trenutkov v toplem zavetju planinskega doma.

Gripa in nizke temperature so sklestile število udeležencev. Vztrajne (35 udeležencev) je pričakala zimska    idila, ki jo je nudilo sobotno popoldne s snežno odejo, ki je že v petek prekrila naše kraje.  Ko so pohodniki prispeli na vrh sv. Uršule, jih je v Planinskem domu (PD Dramlje) pričakala topla peč, članice PD Dramlje pa so poskrbele za sladke dobrote in čaj (ga. Trezika, ga. Martina,… Hvala). V prijetnem vzdušju so pripovedovalke (Pripovedovalska skupina TU in TAM) predstavile pravljice iz hribovskega okolja (kako je blisk in grom pregnal z Boča zmaja, o cerkvi sv. Uršule na Koroškem, kako je nastala Log. dolina, zakladih,…).Prijetno druženje v  planinskem domu je kar prehitro minilo in se nadaljevalo kljub nizki temperaturi tudi ob nočnem povratku na izhodišče (več v galeriji).

 

Boštjan

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica