PD Slivnica pri Celju najvišje priznanje PZS za delo z mladimi

Na predlog Savinjskega meddruštvenega odbora smo slivniški planinci okronali svoje delo z mladimi s priznanjem MLADINA IN GORE, najvišjim priznanjem, ki ga mladinski odsek lahko prejme za delo z mladimi v planinski organizaciji. Plod dolgoletnega uspešnega dela je rezultat složnega delovanja društva in dodatna spodbuda za naprej.

Nuša, Matej in Manca ponosni s priznanjem mladina in gore
Nuša, Matej in Manca ponosni s priznanjem mladina in gore

Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije (PZS) za izredne zasluge in dosežke na področju dela z mladimi enkrat letno podeljuje priznanje mladina in gore, in sicer posamezniku, mladinskemu odseku ali organizaciji. Na letošnjem Zboru mladinskih odsekov v Š entjoštu nad Horjulom 19. novembra 2011 so podelili dve priznanji – PD Slivnica pri Celju za »izjemne dosežke pri vzgoji in izobraževanju planinske mladine, ki se kažejo v kvaliteti in stalnosti dela ter razširjenosti planinstva med mladimi v lokalnem prostoru « in Andreju Kuzmanu iz PD Velenje, upokojenemu profesorju matematike, za neutrudno vsestransko delo z mladimi.

Na podelitvi priznanja v Š entjoštu nad Horjulom v družbi sedanjega in preteklih predsednikov MK PZS
Na podelitvi priznanja v Š entjoštu nad Horjulom v družbi sedanjega in preteklih predsednikov MK PZS

Vzgoja mladih planincev je že od ustanovitve društva leta 1986 eden glavnih ciljev PD Slivnica pri Celju. Planinski krožek na osnovni šoli Slivnica pri Celju že ima tradicijo raznovrstnih izletov, plezalnih podvigov in seveda taborov mladih planincev, ki so krona celoletnega dela in se jih slivniški planinci udeležujemo skupaj s planinskimi sotrpini iz Luč, Ljubnega in Tabora. Razred zase je planinska orientacija, kjer mladi in malo manj mladi tekmovalci že vrsto let uspešno zastopamo slivniške barve tako na ligaški kot tudi državni ravni, organizacijsko pa se je društvo izkazalo pri izvedbi Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja Rogaška 2008 in Planinskega orientacijskega maratona Slivnica 2010. Z najkrajšo, a izjemno uspešno tradicijo se lahko pohvali tekmovanje Mladina in gore, na katerem so Slivniški svizci že dve leti zapored pometli s konkurenco in postali državni prvaki, januarja letos pa je društvo organiziralo državno tekmovanje in ime kraja z navdušenimi udeleženci poneslo po vsej državi.

(M. Č.)

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica