Sem Rib’nčan Urban…

…je naslov znane pesmi in pri pripravi izletov za letošnje leto smo se odločili, da v novembru obiščemo deželo suhe robe in zdomarjev.

Po nedeljski jutranji kavi v Velikih Laščah smo prispeli v Ribnico,   kjer nas je pozdravila domačinka   Zdenka Mihelič in pa čisto prava zima. Na   kratko nam je predstavila nastanek Ribnice in njeno zgodovino in že smo se poslovili.

Proti Sveta Ani smo hodili po učni gozdni poti in snegu, ki se je iz megle v teh dneh kondenziral. Prvi manjši počitek smo napravili pri jamarskem domu, Francetove jame pa si žal nismo ogledali ker trenutno ni odprta, je pa znana po   stalagnitih in stalaktitih, kapnikih itd.

Pri cerkvici sv. Ane na grebenu Male gore nas je pozdravilo sonce. Pri planinski postojanki smo posegli po dobrotah iz naših nahrbtnikov,   se dobro okrepili za nadaljne tri ure poti proti Grmadi. V tukajšni koči smo se ponovno okrepili in zmanjšali težo naših nahrbtnikov.

Po prihodu v Ribnico nas je pred muzejem čakal kustos, kateri nas je popeljal skozi zgodovino Ribnice, suhe robe, o krošnjarjih, lončarjih in o sojenjih čarovnicam. Devetnajsterici planincev je popestril nedeljski dan.

Utrinke današnjega dne si oglejte tukaj.

Silvo

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica