18. po KS

Kljub temu da smo se po KS podali že tolikokrat, se vedno najde kotiček, ki je za pohodnike nov. Tokrat  zahvaljujoč  vodnikoma Silvu in Boštjanu ter markacistu Ediju, po ideji katerih  smo se tokrat  podali okrog jezera v Drobinsko, na  Sveto Heleno,  v Javorje in preko Turnega na  izhodišče.

Zemljevid prehojene poti 18. pohoda po KS (Vir zemljevida: Geopedia)
Zemljevid prehojene poti 18. pohoda po KS (Vir zemljevida: Geopedia)

Pot nas je vodila mimo Lavrihovih pod Gradiščem do Brane, od koder smo se podali do srce parajoče podobe propadajočega Ribiškega doma, kjer  je svoj mir iskalo nekaj priložnostnih ribičev.  Po novi kolesarski poti smo se podali do Drobinskega, pri Beleju pa se spet povzpeli. Š e v hladnem objemu drobinskega gozda smo se okrepčali, potem pa pot nadaljevali do Javorja. Sveto Heleno smo tokrat “napadli” z vzhodne strani, kjer smo se kmalu priključili grebenski poti, ki pripelje z Ječovega. Pri klopci in spomeniku na Sveti Heleni je bila priložnost še za okrepčilo in počitek, potem pa je sledil le še spust. Za začetek po markirani poti, potem pa po manj znani poti mimo Nadine gorce v Javorje, kjer smo se pri ruševinah gradu Turn po stari šolski poti spustili do Turnega in pod Petelinjekom nadaljevali do cilja.

Važna je pot ...
Važna je pot …

Za prijetno razliko od prejšnjih let se je skupina pohodnikov ves čas obdržala skupaj in se v dobrih štirih urah  vrnila na izhodišče, kjer sta za odlično joto poskrbela Alenka in Vlado, za glasbo pa Gašper. Klepet, vrtenje ter na koncu tudi (le zakaj bi bilo drugače od drugih aprilskih dni) dež in  potegnili smo črto pod 18. tradicionalni pohod po KS, ki tako lepo združuje najprej ožje članstvo  (oz. vodstvo) našega društva, posledično pa tudi pohodnike ožje in širše okolice. Več utrinkov si poglejte v priloženi fotogaleriji.

NGP

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

PD Slivnica